De activiteiten in het Terra Nova Bezoekerscentrum zijn toegankelijk zonder COVID SAFE-TICKET want elke activiteit is beperkt tot minder dan 50 personen.
Gelieve daarom uw bezoek online te boeken om te vermijden dat het onthaalpersoneel uw bezoek uitstelt in functie van het aantal bezoekers op de verschillende plaatsen. Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 6 jaar. Het Citadel-team en het bezoekerscentrum Terra Nova danken u voor uw medewerking.

In Terra Nova, het startpunt voor de tours en rondleidingen, is er een grote parkeerplaats met plaatsen voor voertuigen voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

U moet dan een paar meter lopen voordat u bij het heel toegankelijk Toeristisch Informatiecentrum komt, op de begane grond van de Terra Nova-kazerne.

In hetzelfde gebouw heeft u toegang tot het self-service restaurant Made in Namur. Er zijn aangepaste toiletten. In de kazerne bevindt zich ook het Bezoekerscentrum Terra Nova.

Mensen met beperkte mobiliteit kunnen aldus het hele complex op eigen gelegenheid ontdekken.

Er zijn twee tours voor mensen met beperkte mobiliteit :

  • De rondrit in het toeristentreintje. De toegangshellingen en voorzieningen in het treintje maken het mogelijk zonder problemen mee te reizen in een invalidenvoertuig.
  • De rondleiding in de ondergrondse galerijen. Op reservering, minimaal twee weken tevoren, gaan speciaal opgeleide mensen mee die u met een ‘joëlette’ meenemen door de gangen.

Dit pakket kost 50 € voor maximaal 20 personen, inclusief 1 joëlette.