De activiteiten in het Terra Nova Bezoekerscentrum zijn toegankelijk zonder COVID SAFE-TICKET want elke activiteit is beperkt tot minder dan 50 personen.
Gelieve daarom uw bezoek online te boeken om te vermijden dat het onthaalpersoneel uw bezoek uitstelt in functie van het aantal bezoekers op de verschillende plaatsen. Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 10 jaar. Het Citadel-team en het bezoekerscentrum Terra Nova danken u voor uw medewerking.

Zodra u op de rotsachtige uitloper staat, wordt u de rust en ontspanning gewaar. U bent ondergedompeld in een bubbel van groen, wég van de drukte van de stad en toch op maar een steenworp afstand ervan.

Het Citadelpark

 

Via voetpaden, trappen en geplaveide paden verkent u een uitzonderlijk erfgoed dat is doordrenkt van geschiedenis. U vindt er als in een openluchttentoonstelling het monumentale werk 'Searching for Utopia', de schildpad van Jan Fabre. En de thematische tuinen: de middeleeuws geïnspireerde ‘Tuin van de twee torens’, het Arboretum en de Geurtuin.

Het park is geopend van 8 tot 20 uur in april t/m oktober, van 8 tot 17 uur in november t/m maart.